3 tips til at spare penge i hverdagen for studerende

3 tips til at spare penge i hverdagen for studerende

Som studerende kan det nogle gange være svært at få en normal hverdag til at hænge sammen, ikke mindst hvis man som studerende har valgt at prioriterer studiet over et fritidsjob, der kræver dyrebar tid, som kunne bruges til lektielæsning eller gruppeprojekter i stedet.

Netop grundet dette er denne artikel skrevet til de hårdarbejdende studerende, der har spændt livremmen ind, taget seletøjet på og nu pløjer sig igennem studierne mod arbejdsmarkedet.

Med den rette indstilling (og de rette tips og tricks) er det muligt at nyde studielivet uden samtidigt at måtte overleve på havregryn og pasta, og med lidt held bliver der samtidigt også råd til lidt sjov i fritiden.

3 tips til at spare penge i hverdagen: Læg et budget

Et af de vigtigste tips til enhver studerende der ønsker at have lidt flere penge mellem hænderne sidst på måneden, er at lægge et budget.

Der findes en lang række online applikationer i dagens Danmark der kan hjælpe med at lægge et grundigt budget som er let at overse: Disse kan laves på mobilen eller computeren og kræver ikke den store erfaring.

Det anbefales dog for alle studerende der ikke før har boet i lejlighed, eller som ikke selv er nogen ørn til matematik, at få hjælp med at lægge det første budget. Langt de fleste banker tilbyder at hjælpe unge med at lægge et budget, undersøge hvorledes man kan få styr på sin økonomi, og planlægge hvorledes man kan forberede sig på uforudsete udgifter. Et budget er ikke blot et praktisk redskab, men kan hjælpe med at opdage hvor i hverdagen man behøver sparere mere, og hvor der er mulighed for forbedring.

Ofte er der steder i hverdagen hvor man bruger en del penge, uden reelt at lægge mærke til det, men som i løbet af en måned kan udvikle sig til betydelige beløb, og det er netop disse udgifter et budget kan være med til at afslører.

3 tips til at spare penge i hverdagen: Hvor kan jeg få rabat?

Der findes et hav af studierabatter som mange studerende end ikke ved eksisterer, og derfor er dette tips ganske simpelt og ligetil: Er du studerende og har du et studenterkort, så spørg altid om der tilbydes studenterrabat, uanset hvilken butik eller establishment du befinder dig i.

En lang række butikker tilbyder rabatter til studerende men reklamerer ikke med disse, og netop disse rabatter kan betyde en enorm forskel for en spinkel SU-økonomi: 10% på tøj køb eller en kop gratis kaffe når man en sjælden gang finder tid til at tage på cafe med vennerne, kan hurtigt betyde at der kommer lidt flere penge i sparegrisen hver måned.

3 tips til at spare penge i hverdagen: Fælleskab

Som studerende er man allerede en del af et større fælleskab, langt de fleste studier skaber et godt miljø for venskaber og studiegrupper, og det er netop disse fælleskaber der kan sparer den enkelte studerende en del.

Langt de fleste butikker tilbyder mængderabatter og priserne mindskes derfor hvis der købes større mængder varer ind, og dette gør sig gældende hvad enten der er tale om madvarer eller indkøb af studierelaterede materialer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *