Pastasalat kan spises af stort set alle

Pastasalat kan spises af stort set alle

Nogle gange er det svært at finde ud af hvad man skal lave til aftensmad. Der er så mange muligheder, men man er også presset på tid. En af mulighederne er pastasalt. Det er en god ret at lave, specielt hvis man har travlt. Ikke nok med at den er nem; den kan også spises at af langt de fleste. Det er en ret som, så længe man laver den rigtigt, smager godt, og alle er glade når den bliver serveret.

Grunden til at pastasalat er nemt at lave, er at der er meget få ”regler” for hvordan man skal skrue den sammen. Den eneste fællesnævner er pasta og en eller form for salat. Men salat har i vore dage fået en meget bredere betydning. Salat betyder ikke blot en form for salat. I dag tænker vi mere på det som en kold ret som består af en række ingredienser blandet sammen. Der behøver ikke en gang være salat i. Tænk for eksempel på hønsesalat eller rejesalat. Der er ikke salat i nogle af dem.

Når man kigger på det hele i dette lys, så bliver det meget nemt at lave en pastasalat. Hvis man har noget pasta, så er det bare at gå i krig og blande tingene sammen.

Hvad er de mest udbredte ingredienser i en pastasalat?

Selvom landet ligger åbent for hvilke ingredienser man kan bruge, så er der naturligvis nogle ting som går bedre sammen end andre. Der er nogle ting som ville smage rigtig grimt at putte sammen i en skål. Derfor er det relevant at kigge på hvilke ting som ofte bliver brugt.

Det første man skal have fat i, er noget pasta. Der findes mange forskellige typer, og man kan sagtens bruge en billige udgave. Det bedste råd er dog at man ikke bruger spaghetti. Det er ikke velegnet når man skal blande tingene sammen. Den mest brugte type er pastaskruer. De er nemme at spise, og de er nemme at blande sammen. Derefter kan man selv bestemme om det skal være almindelige eller fuldkornsskruer. Fuldkornsskruer er de mest sunde, og derfor er de måske det bedste valg til en sund pastasalat.

Derefter kan man bruge nogle grøntsager. Da pastasalaten bliver serveret kold og rå, er det en god ide ikke at bruge grove grøntsager som eksempelvis gulerødder. Hvis man gør, bør man rive dem fint. Tomater, majs og ærter er et godt valg.

Pastasalat kan også indeholde kød

Som sagt, bare fordi det hedder salat, behøver der ikke kun være salat i. Mange vælger at blande kød i også for at give pastasalaten lidt mere tyngde. Det bør dog være kød som er neutralt i sin smag. Oksekød er ofte ikke så godt, hvorimod kylling for eksempel er meget bedre. En af de største favoritter er dog tun. Tun går rigtig godt sammen med alle de andre ingredienser.

Frem for alt handler det om at eksperimenterer. Gør man det, stå man snart med den perfekte pastasalat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *